برگزاری سومین جشنواره گردشگری قنات، قالی میمه
سومین جشنواره قنات و قالی میمه با هدف توسعه گردشگری و جذب سرمایهگذار در این شهر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از میمه،اسفندیار تاجمیری ،فرماندار شهرستان شاهین شهرو میمه با اشاره به فرصتهای غنی تاریخی، تمدنی و فرهنگی در شهرستان گفت: بخش میمه از فرصتهای قابل توجهی برخوردار است و رسانهها در تبیین و معرفی زمینههای بهرهبرداری از آنها نقش بسزایی دارند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز به دو قنات ثبت جهانی یونسکو در بخش میمه اشاره کرد و گفت: ثبت ملی آثار ناملموس علاوه بر ایجاد زمینه خودباوری، توجه به ماهیت ملی_ایرانی و همچنین توسعه گردشگری در بخش میمه، امکان ایجاد یک سرمایه بزرگ در ظرفیتهای بومی و محلی را فراهم میکند.
همچنین دکتر محسن صدرالدین کرمی ،شهردار شهر میمه گفت:شور و نشاط مردمی و جذب سرمایه گذار از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است.
در این جشنواره ۴اثر ناملموس با عنوان؛ مهارت سنتی ساخت طبل عزاداری میمه در خانواده توکلی، گویش میمه، طبالی در سوگواری امام حسین (ع)، آئین شاطران میمه معرفی و رونمایی شد.
در حاشیه این جشنواره نمایشگاه صنایع دستی و غذاهای محلی و سنتی بخش میمه و سایر شهرستانهای استان اصفهان برپا شد. همچنین از سرود میمه نیز رونمایی شد.
قنات مزد آباد میمه در تاریخ ۲۵تیر ماه ۱۳۹۵. (ژوئیه ۲۰۱۶میلادی) در اجلاس استانبول به ثبت جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) رسید.
بازدید مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان ازغرفه های صنایع دستی ومحصولات فرهنگی درسومین جشنوارهقالی وقنات میمه
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان عنوان کرد:
رونمائی ازلوح های ثبت ملی ۴اثرمیراث ناملموس شهرستان شاهین شهرومیمه.
فریدون اله یاری درهمین راستادرحاشیه جشنواره قنات وقالی میمه افرود: درسومین جشنواره گردشگری «قنات وقالی»شهرمیمه ازلوح های ثبت ملی این آثاررونمائی شد.
اودرهمین راستا ادامه دادوافزود:لوح های آئین«طبالی درمراسم عزاداری محرم ویژه شهادت امام حسین(ع) ویاران با وفای ایشان،مهارت ساخت «طبل های سنتی ویژه عزاداری محرم»درشهر تاریخی میمه وهمچنین «گویش سنتی »مردم میمه ومراسم سنتی عزاداری«شاطران عزادارامام حسین(ع)»درمیمه درایام محرم وصفر ازآثار ناملموسی هستند که دراین جشنواره رونمائی شد.
مراسم افتتاحیه یازدهمین دوره المپیاد ورزش های بومی محلی استان اصفهان و سومین جشنواره گردشگری قنات، قالی میمه با حضور حیدرقاسمی معاون سیاسی امنیتی استانداری، زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه، شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری، سلطان حسینی مدیرکل ورزش و جوانان استان، الهیاری مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان، تاجمیری فرماندار شهرستان و دیگر مسوولان شهرستان شاهین شهر و میمه
کرمی شهردار میمه:
هدف اصلی برگزاری جشنوارهها، برای جذب و نگهداری سرمایهگذار در حوزه گردشگری است و در طول سه سال گذشته تنها ۳سرمایهگذار در این حوزه فعال و مشغول شده اند.
باید فرهنگ جذب و نگهداری سرمایهگذار در مردم نهادینه شود. مردم باید بدانند ورود سرمایهگذار به شهر باعث ایجاد رونق و آبادانی در شهر میشود.
با تمهیدات و فرهنگسازی در این حوزه توانستیم تا به امروز ۴۰هنرجو جوان را در صنعت فرش ذهنی بافت میمه آموزش دهیم و از منسوخ و فراموش شدن این هنر و صنعت جلوگیری کنیم.
سلطان حسینی مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان:
باید به خودمان بالید که در استانی زندگی می کنیم که مردمانش در هر گوشه و کنار برای آبادانی آن تلاش می کنند و مردم میمه نیز این قاعده مستثنی نیستند.
در زمان گذشته زنان میمه به قالیبافی مشغول و مردان این خطه با احداث قنات در عمق زمین چگونه مصرف کردن آب، این نعمت الهی را آموخته اند.
جواد چهراضی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهینشهر و میمه:
اگر میراث ناملموس ناشناخته بماند و برای ثبت ملی آنها اقدامی نشود این آیینها و آداب و رسوم کهن به زودی منسوخ میشوند.
۶اثر ناملموس با عنوان کاچی وزوان، گویش وزوان، فرش و رنگرزی سنتی میمه، پخت نان محلی وزوان، لبنیات وزوان و ذکر خوانی وزوان مراحل پایانی ثبت آثار ناملموس را میگذرانند.
در حوزه گردشگری میمه باید حیات وحش موته، دره سرخ و دوزخی، طبیعت گردشگری و روستای کوچ نشینان را مورد توجه قرار داده و برای بهرهبرداری صحیح از آنها برنامه ریزی کرد.
درسال ۲۰۱۵، قنات مزدآباد میمه به طول ۱۸کیلومتر، دارای دو رشته آب سرد و گرم و همچنین سه سد ذخیرهی آب زیرزمینی در میراث جهانی یونسکو، همراه با یازده قنات دیگر ثبت شده است.
اسفندیار تاجمیری در سومین جشنواره قنات و قالی میمه:
امیدواریم این جشنوارهها بتواند در آشنایی و آگاهی افکار عمومی در سطح ملی و استانی در خصوص فرصتها، امکانات گردشگری تاریخی و زیرساختهای بخش میمه موثر باشد.
باتوجه به حمایت دولت از کارآفرینان، مدیریت اجرایی شهرستان و همچنین استان آمادگی کامل برای حمایت، پشتیبانی و اعطای تسهیلات لازم در امر خطیر اشتغال و سرمایهگذاری در خدمات فرهنگی و اجتماعی را دارد.
حیدر قاسمی معاون سیاسی، امنیتی استانداری اصفهان در جشنواره قنات و قالی میمه:
منطقه میمه به واسطه ظرفیتهای خوب، از دیرباز مورد توجه و مهم استان بوده است.
قنات بهعنوان محور حیات و میراث بزرگ که حاصل هنر و خلاقیت و تلاش ایرانی است.
قالی تبلور و جلوه هنر ایرانی و استان اصفهان است.
ثبت قناتهای بخش میمه در یونسکو، نشاندهنده اهمیت آن در سطح دنیاست.
برگزاری این جشنواره فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیتهای این منطقه است.
حاضرین در سایت
ما 28 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم